_MG_7882WEB
_MG_7878WEB
foto 2(5web)
foto-1(6)web

Hout/aluminium

De keuze tussen houten of aluminium kozijnen is vaak lastig. Beiden hebben zo hun voordelen. Houten kozijnen staan bekend om hun warme, natuurlijke uitstraling. Aluminium is onderhoudsvrij. Hoe mooi zou het niet zijn als er een kozijn bestond dat beide eigenschappen in zich verenigt? Het beste uit twee werelden. Nou bij Bos kan dat.

Timmerfabriek Bos werkt hierin samen met Batimet holz/aluminium fenster systemen. Dit Duitse bedrijf heeft de hout- aluminium kozijnen ontwikkeld en getest en is tevens leverancier van het aluminium systeem. Bos maakt de houten kozijnen en assembleert het geheel tot een compleet product, inclusief aflakken en beglazing. Ook de montage in het werk kan Bos voor zijn rekening nemen, eventueel met aanvullende werkzaamheden. Naast dubbel glas behoort ook triple glas tot de mogelijkheden. Bovendien kunnen de kozijnen als Passief Huis uitgevoerd worden. Dit betekent dat de kozijnen een zeer lage U waarde kennen met een hoge isolatiewaarde. Kortom, de meest overtuigende argumenten voor hout-aluminium kozijnen op een rijtje:
Energie-efficiënt
Hout-aluminiumsystemen verlagen effectief het energieverbruik en daarmee de stookkosten. Hiermee vermindert dus de CO2-uitstoot en draagt bij aan een beter milieu.
Energie-efficiënte nieuwbouw en energetische sanering van bestaande gebouwen
Optimale warmte-isolatie dankzij zeer lage U-waarden
Minder energieverbruik, lagere stookkosten, minder CO2-uitstoot
Hout = duurzaam
Aluminium = recyclebaar

Passiefhuiscertificaat voor moderne laag-energiehuizen
Met een warmtedoorgangscoëfficiënt van Uw ≤ 0,80 W/(m2K) zitten de kozijnen op passiefhuisniveau. Dergelijke certificaten de onbeperkte geschiktheid van hout-aluminium kozijnen en vliesgevels voor toepassingen in laag-energiehuizen. En ook bij de verdere en nieuwe ontwikkeling van hout-aluminiumsystemen wordt erop gelet dat de constructies aansluiten op de nieuwste maatstaven van onze klanten: architecten, ingenieurs en planners, aannemers en zowel particuliere opdrachtgevers als opdrachtgevers van overheidswege. Eigenschappen als “energie-efficiënt” en “geschikt voor passiefhuis” staan bij kozijnen en gevels steeds hoger op het verlanglijstje.

Spaarzaam
De aanschafkosten van hout-aluminiumsystemen zijn vaak lager dan verwacht. Vooral vergeleken met constructies van volledig aluminium liggen de kosten vaak wel 30 procent lager. En als de kosten vergeleken worden met houten kozijnen, springt het spaarzame karakter van hout-aluminiumsystemen vooral op het gebied van onderhoud duidelijk in het oog. Onderhoud is namelijk, dankzij de weerbestendigheid van aluminium, bijna overbodig.

Rijk aan varianten, dus vrijheid in vormgeving
Dankzij de vele designvarianten, de bijna onbegrensde keuze aan kleuren, het grote aantal houtsoorten en de verschillende manieren van openen is geen architectonisch ontwerp te gek voor dit flexibele en veelzijdige kozijn.
De meest uiteenlopende uitvoeringen door de individuele combinatie van aluminium lijsten en hout
Een enorme keuze in lijstdesigns (met gelijkliggende of verspringende glaslijn, integraal of geïntegreerd systeem), uitvoeringen (glanzend, mat) en inbouwdiepten van de kozijnen Een bijna onbeperkte keuze in kleur voor de dekking (met poedercoating of geanodiseerd; RAL)
Grote verscheidenheid aan houtsoorten (o.a. sparrenhout, grenenhout, larikshout, eikenhout) met houtlazuur of RAL dekkend